2024. április 14. - Tibor

Van kiút a kisvasútnak!

Á feltételek mérlegelése után felvállalná az Eger-Szilvásvárad, illetve a Szilvásvárad-Putnok vasúti szárnyvonalak üzemeltetését Szilvásvárad és a szomszédos Nagyvisnyó önkormányzata - tájékoztatta szerdán az MTI-t Szilvásvárad polgármestere.
2007. november 8. csütörtök 06:35 - Hírextra
A szándéknyilatkozat megfogalmazásáról keddi, együttes ülésén, egyhangúan döntött a két Heves Megyei település önkormányzata - közölte Szaniszló László.

Az önkormányzati vezető november elején a gazdasági és közlekedési miniszterhez írt nyílt levélben tiltakozott az Eger-Szilvásvárad szárnyvonal megszüntetése ellen.

"Az ország egyik legszebb vasútvonalának, Szilvásváradnak és a Szalajka-völgynek, valamint a Bükki Nemzeti Park északi kapujának mint turisztikailag frekventált helyszínnek a megközelítését biztosító szárnyvonalnak a bezárását határozottan ellenzem" - fogalmazott Kóka Jánosnak címzett és az MTI-hez is eljuttatott nyílt levelében Szaniszló László.

Emlékeztetett arra, hogy a település, illetve a Szalajka-völgy, az Állami Ménesgazdaság és Bükki Nemzeti Park látnivalói évente közel egymillió vendéget vonzanak. A turisták többsége ugyan közúton érkezik Szilvásváradra, de - különösen a nagyobb kirándulócsoportok körében - népszerű a vasút is.

A polgármester kétségbe vonta az októberi hétköznapon megejtett utasszámlálás eredményét: arra hívta fel a figyelmet, hogy a kirándulók és turisták többsége a nyári időszakban és hétvégenként utazik a vasútvonalon.

Emlékeztetett arra, hogy a MÁV Start Zrt. képviselői, valamint az Észak-Magyarországi Regionális Közlekedési Iroda munkatársai több esetben kijelentették a menetrendi egyeztető tárgyalásokon, hogy az Eger-Szilvásvárad szárnyvonal nem áll felülvizsgálat alatt.

Ezért a önkormányzat az idén közel 9 millió forintos ráfordítással újította fel a vasútállomáshoz vezető, egyébként a Magyar Közút Kht. tulajdonában lévő útszakaszt - tájékoztatta a minisztert Szaniszló László.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását