2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Több millió eurós lopás

Elloptak 250 fényképet Leni Riefenstahl hagyatékából, a kár több millió euró. A fotókat Kölnben lopták el egy vállalat székházának riasztóval felszerelt pincéjéből. Egyebek mellett eltűnt még Elliott Erwitt amerikai fotográfus 300 felvétele is. A műtárg
2007. november 8. csütörtök 11:03 - Hírextra

A kölni rendőrség szerdai közlése szerint "az összes eltulajdonított fénykép katalogizált és számozott, piaci értékük ezért nincs." Az érintett cég 30 ezer eurós nyomravezetői díjat tűzött ki a fényképek hollétével vagy az elkövetőkkel kapcsolatos adatokért.

Leni Riefenstahl német filmrendező és fotográfus 2003-ban halt meg, 101 éves korában. A filmtörténet jelentős és igen vitatott alakja. A kritikusok szerint a rendkívüli tehetséggel megáldott nő a nácizmust szolgálta művészetével. Legismertebb munkája Az akarat diadala című dokumentumfilm, amelyet az 1934-es nürnbergi nemzetiszocialista seregszemléről forgatott. A háború után főleg fotózással foglalkozott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását