2024. április 26. - Ervin

Ujjlenyomattal is lehet fizetni

A chicagói autósoknak a jövőben nem kell készpénzt, csekkfüzetet vagy hitelkártyát maguknál hordaniuk, ha tankolni akarnak, már ujjlenyomatukkal is fizethetnek.
2007. november 6. kedd 12:38 - Hírextra

Az Egyesült Államokban elsőként a Michigan-tó partján fekvő "szelek városában" tesztelik a biometrikus fizetés lehetőségét. A Shell-kutaknál tankolóknak elegendő ujjhegyükkel megérinteni egy érzékelőt és máris tölthetik a benzint kocsijukba.

Az MSNBC tudósítása szerint az ujjlenyomat-érzékelő készülékek közvetlenül kapcsolódnak az autósok bankszámláihoz, ahonnan a fizetés azonnal megtörténik.

"Ügyfeleinknek az a kívánságuk, hogy gyorsabban és kényelmesebben tankolhassanak, minél előbb és biztonságosabban bonyolíthassák le az üzemanyag-vásárlást" - mondta el Chris Susse, a Shell fejlesztési igazgatója. Mint hozzátette, az autósok nem akarnak több kártyát, tokot és kulcskarikát maguknál hordani, mindezektől, ha tehetnék, megszabadulnának. Ezt szolgálja a biometrikus érzékelőrendszer, amelyet a San Francisco-i Pay By Touch cég fejlesztett ki.

Egyes ügyfelek attól tartanak, hogy a biometrikus adatvétellel kiszolgáltathatják magukat, de a Shell igyekszik leszögezni: az információk nem kerülhetnek harmadik félhez. A vállalat szerint az ujjlenyomat-érzékelős fizetési mód a lehető legbiztonságosabb, hiszen az ügyfelek ujjlenyomatát az összes hagyományos fizetési eszközzel szemben idegenek nem másolhatják le és nem lophatják el.
A Shell egyéb újításokkal is igyekszik ügyfeleinek kedvében járni. A Fuelcast médiaszolgáltatóval kötött együttműködés eredményeként az autósok helyi híreket, időjárás-jelentést vagy sporthíreket olvashatnak a kútnál elhelyezett digitális képernyőn, miközben feltöltik kocsijukat. Ilyen képernyőkkel már 300 Shell-töltőállomást szereltek fel az Egyesült Államokban.

A fogyasztói hűségért folyó verenyben a Shell egy, a benzinkutasok által használatos vezetéknélküli hordozható készüléket is tesztel, amely lehetővé teszi, hogy a sofőrnek ki se kelljen szállnia kocsijából, leeresztett ablaknál rendezheti a számlát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását