2024. május 12. - Pongrác

Tizenhét évet kapott az asszonygyilkos

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla kedden hozott jogerős határozatában annak a férfinak a büntetését, akit első fokon tizenhét év börtönbüntetéssel sújtottak, amiért tavaly késsel szíven szúrta feleségét Mohácson.
2007. november 6. kedd 15:36 - Hírextra

A táblabíróság Makai Lajos vezette büntetőtanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Baranya Megyei Bíróság döntését és Litter Andrást emberölésben, valamint kiskorúak veszélyeztetésében mondta ki bűnösnek.

A tényállás szerint a 42 éves, emberölés, ittas vezetés és egyebek mellett sikkasztás miatt büntetett előéletű Litter András 1998-ban ismerkedett meg, majd négy évvel később összeházasodott húsz évvel fiatalabb feleségével.

Kapcsolatukból két fiú született. A gyerekek gyakran voltak koszosak és elhanyagoltak, előfordult, hogy a szomszédok, ismerősök adtak enni nekik. A ma három- és ötéves fiúkat a gyámhatóság védelembe vette.

Mivel az asszony nemcsak férjével, hanem más férfiakkal is rendszeresen létesített kapcsolatot, a vádlott féltékenységből gyakran veszekedett vele, többször bántalmazta.

A férfi 2006. július 22-én este ittas állapotban tért haza, feleségét félmeztelenül az ágyon fekve találta. Feltételezte, hogy az asszony ismét megcsalta őt, ezért veszekedni kezdtek, majd Litter András egy késsel megsebesítette, végül szíven szúrta az asszonyt.

A gyilkos ezt követően a nagymamához vitte fiait, ő pedig kocsmákban, ismerősénél italozott, később pedig jelentkezett a rendőrségen.

A vádlott az eljárás során végig azzal védekezett, hogy nem akarta megölni feleségét, nem is szúrta le, hanem mérgében kést dobott felé, amely a mellkasában állt meg.

A szakértői vélemények ezt azonban kizárták, így a bíróság nem adott helyt a védelemnek a minősítés megváltoztatására és a büntetés mérséklésére tett indítványainak.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását