2024. április 19. - Emma

Büntetőeljárás Il Ferro-ügyben

Új büntetőeljárást elindítását kezdeményezik az Il Ferro-károsultak - jelentette be a több mint száz autós perközösségét képviselő ügyvéd hétfő Budapesten tartott sajtótájékoztatón.
2007. november 5. hétfő 13:38 - Hírextra
Hunyadfalvi Balázs közölte, az új eljárás indítását azzal indokolják, hogy a korábbit megszüntető határozat olyan nyomozás lefolytatása után született, amelynek során nem különítették el a 2007. februári tulajdonosváltás utáni szerződéseket.

Az ügyvéd emlékeztetett arra, hogy korábban a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomozott az ügyben, ám ezt a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntették.

Mint mondta, úgy tudják, hogy a cég 2007. februárja óta is kötött szerződéseket, és ekkor is, regisztrációs díj címén, több százezer forint nagyságrendű összegeket vettek át az autósoktól.
Álláspontja szerint a 2007 februárja után szerződést kötők esetében megáll a csalás gyanúja, hiszen a cég ekkor már feltehetőleg tudta, hogy nem tud majd fizetni.

Közölte, felülvizsgálati panaszt nyújtanak be a főügyészhez, és azt kérik, vizsgálják felül a korábbi nyomozást.

Az úgynevezett Il Ferro-ügyben, számviteli rend és adócsalás gyanúja miatt, jelenleg a Vám és Pénzügyőrség (VPOP) folytat nyomozást.

A sajtótájékoztatón megjelenő, a kártérítési perben az autósokat képviselő Bense László Erik ügyvéd azt közölte, a Fővárosi Bíróságon hétfőn azt a tájékoztatást kapta, hogy hamarosan elbírálják a polgári peres eljárás soronkívüliségét.

Arra a kérdésre, mit tanácsolnak a még matricával járó autósoknak, azt válaszolta: "aki teheti, ne szedje le" egyelőre a matricát, nehogy a cég arra hivatkozzon, hogy az autós ezzel szerződésszegést követett el.

A ügy előzménye, hogy az említett, autóreklámokkal foglalkozó cég autósokkal kötött szerződéseiben azt vállalta, hogy havi 40-50 ezer forint reklámozási juttatást fizet számukra a gépkocsikon elhelyezett matricákért. Az autósoknak ezt megelőzően több százezer forintos, úgynevezett regisztrációs díjat kellett a cégnek befizetniük.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását