2024. május 12. - Pongrác

Ellenőrzik a kitoloncolt férfit

Az Olaszországból kitoloncolt bevándorlók egyike magyarnak vallotta magát; a helyi magyar konzulátus ellenőrzi az okmányokkal nem rendelkező férfi állítását - mondta Szelestey Lajos, a Külügyminisztérium szóvivője.
2007. november 4. vasárnap 12:40 - Hírextra

Amíg az olasz hatóságok és az állampolgársági hivatal közreműködésével nem ellenőrzik a kitoloncolásra ítélt férfi állampolgárságát, addig nem utasíthatják ki az országból, hiszen oda kell visszaküldeni, ahonnan jött - magyarázta. Az olasz hatóságok szombaton kezdték meg a közbiztonság szempontjából veszélyesnek tartott vagy bűncselekményeket elkövetett bevándorlók kiutasítását.

A római kormány még szerda esti rendkívüli ülésen döntött az európai uniós állampolgárok kitoloncolásának megkönnyítéséről azután, hogy - jelentős részben romániai - bevándorlóknak tulajdonított bűncselekmények sorozata okozott felháborodást a közelmúltban.

Az akció keretében már kiutasítottak négy románt. A hétvégén a római rendőrprefektus három személy kitoloncolását rendelte el, két románét és egy magát magyarnak valló férfiét.

A 33 éves hajléktalan több mint tíz éve tartózkodik - az olasz hatóságok állítása szerint illegálisan - Olaszországban. A hajléktalan férfit Róma központjában, a Tevere partján, egy hídnál vették őrizetbe. Az olasz források állítása szerint már több ízben gyűlt meg a baja a hatóságokkal erőszakos cselekedetekért, fegyverbirtoklásért és részegeskedés miatt. Korábban - amikor Magyarország még nem volt tagja az uniónak - már kiutasították Olaszországból.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását