2024. május 4. - Mónika, Flórián

Talmácsi második

Talmácsi Gábor a második helyen végzett a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 kcm-es géposztályának szombat délelőtti, második szabadedzésén a szezonzáró Valenciai Grand Prix-n.
2007. november 3. szombat 10:22 - Hírextra
Az összetett pontversenyben élen álló magyar pilóta - aki a pénteki, első időmérőn a második volt legnagyobb riválisa, a most ötödik spanyol Hector Faubel mögött - már a 45 perces tréning elejétől kezdve jól ment, tartotta a megfelelő ritmust, míg a vb-címért folyó versengésben egyedüli riválisa csak az utolsó húsz percre "ébredt fel".

A szabadedzésen a spanyol Sergio Gadea az utolsó futott körével nyert, míg a viadalon szabadkártyával induló, friss Európa-bajnok Győrfi Alen az utolsó, 37. volt.

Szombat reggel kellemes, napos időben rótták a köröket a versenyzők, közel 3 fokkal volt melegebb, mint a pénteki, első szabadedzésen, amelyen Talmácsi a leggyorsabb volt.

A magyar klasszis az utolsó körével ugyan az élre állt, ám ez az állapot csak néhány pillanatig tartott, mert Gadea még őt is megelőzte.

Talmácsi Gábor:
"Jó volt a motor, de még nem tökéletes. Kipróbáltunk egy keményebb hátsó rugót, ami a pálya egyes szakaszain jobb, mint a puhább, de máshol viszont rosszabb. Ha bolyban haladnék a versenyen, akkor ez a beállítás rossz lenne. Mindkét géppel mentem, közel egyformák. Szerintem a délutáni időmérőn, amikor már jobb lesz az aszfalt tapadása, még közel egy másodperccel lehet gyorsabban menni. A gumikat ügyesen kell megválasztani, a keményebbel jobban lehet menni, de nem mindenhol tapad eléggé. A pálya első jobbos kanyarja a legveszélyesebb, ott el lehet szállni. A tréning elején kicsit összeakadtam Faubellel, néztük egymást, de aztán elengedett. Nem foglalkoztat a pszichés nyomás, jó formában vagyok, sokszor mentem 1:39-es kört, és ez meggyőző."

125 kcm, 2. szabadedzés:

1. Sergio Gadea (spanyol, Aprilia) 1:39.765 p
2. Talmácsi Gábor (Aprilia) 1:39.853
3. Mattia Pasini (olasz, Aprilia) 1:40.080
... 5. Hector Faubel (spanyol, Aprilia) 1:40.229
... 37. Győrfi Alen (Aprilia) 1:44.451

Szombaton a második, 30 perces időmérő 13:05 órakor kezdődik. Vasárnap a bemelegítés 8:40-től, míg a 24 körös, 96,12 km-es nagydíj 11-kor rajtol.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását