2024. július 16. - Valter

A robotrendőr nem bírja a telet

A hóbuckák kifogtak a robotrendőrön, amely nyár óta keserítette meg egy orosz város lakosságának életét. A masina megálmodói mindenre gondoltak, csak a téli időjárásra nem.
2007. november 3. szombat 09:30 - Hírextra
A Komszomolszkaja Pravda című orosz lap riportja szerint Permben a nyár beköszöntével kezdte a járőrszolgálatot a robotrendőr, amely csigatempóban rótta a belváros utcáit és géphangon figyelmeztette a városlakókat az illemre, ha azok a járdára dobták a cigarettacsikket, vagy egyéb módon szemeteltek, esetleg nem átallottak közterületen sörözgetni.

A masina megálmodói mindenre gondoltak, csak a téli időjárásra nem. A robotrendőr kerekei ugyanis igen aprók, így teste mindössze 8-10 centiméterre van a talajtól, s egy kiadósabb havazásnál már az első hóbuckában elakad.

Az összeállítás szerint a tökéletesítésre szoruló robotrendőrt elküldték Moszkvába, ám ha a fejlesztés valamilyen oknál fogva mégsem sikerül, akkor az okos masina a téli időszakban esetleg valamelyik forgalmas csomóponton irányíthatná a gépkocsi-áradatot, már ha képes erre a járókelők vegzálásánál összetettebb feladatra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását