2021. december 2. - Melinda, Vivien

Felelőtlen szexre csábít az ital

Minél több alkoholt iszol, annál valószínűbb, hogy felelőtlen szexuális kalandba bonyolódsz – állapította meg az egyébként is köztudott bölcsességet egy kanadai tanulmány.
2011. december 16. péntek 11:12 - HírExtra
A minden részletre kiterjedő kutatás azt is megállapította, hogy minden 0,1 milligramm elfogyasztott ital 5 százalékkal növeli a védekezés nélküli szex lehetőségét.

A módszer sem volt akármilyen: a tudósok két csoportra osztották a résztvevőket, az egyiknek adtak alkoholt, a másiknak nem. Ezután mindenkit megkérdeztek, hogy ha most szexelnének valakivel, használnának-e óvszert. A válasz nem volt meglepő: a részeg csoport tagjait sokkal kevésbé érdekelte a védekezés. Ráadásul minél többet ittak, annál felelőtlenebbek voltak.

Mielőtt bárki megkérdezné, mi értelme van egy egyébként is nyilvánvaló tény tudományos megközelítésének, a kutatók az eredményeiket a Függőség (Addiction) című folyóirat 2012. januári számában akarják publikálni. Véleményük szerint ugyanis az eredmények segíthetnek a védekezés nélküli szex, így a nemi betegségek, mint például a HIV visszaszorításában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását