2024. április 28. - Valéria

Majdnem egymillió eurós kártérítés

Egyenként 900 ezer eurót (227 és félmillió forintot) kapnak azok a családok, amelyek elvesztették hozzátartozójukat a 2004-es madridi vonatrobbantásokban - derül ki az ügyben hozott bírósági ítélet pénteken nyilvánosságra került másolatából.
2007. november 2. péntek 23:01 - Hírextra
Szintén megkapja a 900 ezer eurós támogast annak a rendőrnek a családja, aki akkor vesztette életét, amikor közvetlenül letartóztatásuk előtt felrobbantotta magát hét gyanúsított 2004. április 3-án Madrid egyik peremkerületében.

Spanyolország legfelsőbb antiterrorista bírósága szerdán elítélt 21 embert a 2004. március 11-én reggel történt merényletsorozat 28, főként észak-afrikai arab gyanúsítottjából.

A jóvátételt annak a három elítéltnek kell kifizetnie, akiket a legsúlyosabb büntetéssel, fejenként 40 ezer év börtönnel sújtott a bíróság. Ha ők nem tudnák állni az összesen mintegy 173 millió eurót (41 milliárd 150 millió forintot), akkor azt a spanyol állam folyósítja majd.

A robbantásokban 191-en meghaltak, 1841-en megsebesültek. Ez volt a legvéresebb Nyugat elleni terrorcselekmény a 2001 szeptember 11-i amerikai támadás óta. Három héttel a merénylet után hét gyanúsított felrobbantotta magát, mikor letartóztatásukra készülve körbevette lakóhelyüket a spanyol rendőrség.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását