2024. május 2. - Zsigmond

Érem nélkül a magyarok

A 81 kilogrammos súlycsoportban szereplő Szellő Imre pontozásos vereséget szenvedett az Európa-bajnok orosz Artur Betyerbijevtől a Chicagóban zajló 14. férfi ökölvívó-világbajnokság negyeddöntőjében.
2007. november 2. péntek 09:27 - Hírextra

Ezzel egyetlen magyar sem végzett a dobogón - ilyen a 2001-es belfasti vb óta nem fordult elő -, ettől függetlenül Szellő már a nyolc közé jutással megszerezte az olimpiai kvótát.

Szellő cseppet sem tűnt ijedtnek, amikor szorítóba lépett az orosz Európa-bajnok ellen, 1-1-nél még egyenlő volt az állás, onnan kezdve azonban egyre jobban érvényesült Betyerbijev nagyobb tudása, gyorsasága. A kecskeméti versenyző egy pillanatig sem játszott ugyan alárendelt szerepet, az orosz folyton megelőzte őt, s bár megrendítő ütést nem tudott bevinni, nem férhetett kétség a győzelméhez.
A mérkőzésről tájékoztató magyar szövetség megjegyezte: véletlenül sem szánja a bizonyítvány magyarázásának, de - mint ezen a vb-n már oly sokszor - a magyar öklözőnek ezúttal is három tiszta ütést kellett bevinni az orosz fejére, hogy legalább egyet megítéljenek.

"Nem találtam a ritmust..." - mondta a szorítóból levonuló Szellő.

Ezzel a magyarok számára befejeződött a világbajnokság, a tizenegy ökölvívó mérlege éppen ötven százalékos: tizenegy győzelem és ugyanannyi vereség.

Eredmény, negyeddöntő:
81 kg:
Artur Betyerbijev (orosz)-Szellő Imre 25-9

Korábban:
91 kg:
Nijiati Jü-san (kínai)-Darmos József 28-11

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását