2024. április 20. - Tivadar

Közmunka télen-tavasszal

November 19-ig pályázhatnak a kistérségi társulások, az önkormányzatok, illetve az általuk alapított közhasznú társaságok a Szociális és Munkaügyi Minisztérium téli-tavaszi közmunkaprogramjára.
2007. november 1. csütörtök 16:11 - Hírextra

A pályázati kiírás szerint előnyt élveznek azok a pályázatok, amelyek olyan kistérségből érkeznek, ahol jóval az országos átlag felett élnek regisztrált álláskeresők, különösen, ha a pályázó vállalja, hogy legalább egyharmad arányban egy évnél régebben munkanélküli embereket foglalkoztat.

Elsősorban a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben, illetve a legtöbb település összefogásával megvalósuló programok kaphatnak vissza nem térítendő támogatást, legalább 30 és legfeljebb 300 ember három hónapon át történő foglalkoztatására.

A közmunkaprogramban elsősorban házi segítségnyújtásra, intézmény-felújítási belső munkálatokra, település üzemeltetési és köztisztasági feladatokra alkalmazhatók a munkanélküliek, és a pályázók képzést is nyújthatnak számukra.

A program legkorábban idén december 3-án kezdődhet és a három hónapos foglalkoztatás legkésőbb 2008. április 15-én véget ér.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását