2024. május 8. - Mihály

Kompromisszum kell

A szerb külügyminiszter szerint kompromisszumos megoldást kell találni Koszovó ügyében, mert ellenkező esetben problémák sokasága áraszthatja el az egész Balkánt. Vuk Jeremic azt is bejelentette, hogy Szerbia támogatja a vajdasági magyarok kettős állampol
2007. október 31. szerda 13:13 - Hírextra
A szerb külügyminiszter azt mondta: Koszovó jövőbeli státusát illetően olyan megoldásra van szükség, amelyben nincsenek vesztesek és nyertesek, és amely nem hoz instabilitást a régióba.
Szerinte egy olyan megoldás, amelyet Belgrád, vagy Pristina nem fogad el és amelyet nem hagy jóvá az ENSZ Biztonsági Tanácsa, a problémák sokaságával áraszthatja el az egész Balkánt, beleértve a Vajdaságot is. A szerb kormány nagyon keményen dolgozik azért, hogy ezt megelőzze - fogalmazott.
Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi és határon túli magyarok bizottságának elnöke üdvözölte a jelenleg Koszovó ügyében zajló tárgyalásokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását