2024. április 26. - Ervin

Orbánt bírálja az RMDSZ

Cinikusnak nevezte kedden Kelemen Hunor, az Romániai Magyar Demokrata Szövetség ügyvezető elnöke Orbán Viktor azon kijelentését, hogy nem neki, hanem az erdélyi magyarságnak kell lelkiismeret-furdalása legyen, ha EP-képviselet nélkül marad.
2007. október 30. kedd 11:45 - Hírextra
Az elmúlt tizenhét év legcinikusabb kijelentése, amely magyarországi politikus szájából elhangzott - így reagált kedd reggel Kelemen Hunor egy Kolozsváron tartott sajtótájékoztatón Orbán Viktornak egy szombati kijelentésére.

A FIDESZ elnöke Tőkés László avasújvárosi kampányrendezvénye után a bukaresti Új Magyar Szó napilapnak nyilatkozva úgy vélte: nem neki kell legyen lelkiismeret-furdalása, ha az erdélyi magyarság EP-képviselet nélkül marad. "Miért nekem legyen? Legyen az erdélyi magyarságnak, amiért nem ment el kellő számban szavazni vagy rosszul szavazott!" - mondta Orbán a napilapnak.

Kelemen Hunor szerint a magyarországi politika eddigi "segíteni akarása" csak megosztottsághoz vezetett, erre legjobb példa a vajdasági és a kárpátaljai magyar közösség, amely megosztottságát a magyarországi politika is elősegítette. "Mi nem politizálunk Magyarországon és nem avatkozunk be a magyar politikai életbe" - fejtette ki Kelemen.

Frunda György, az RMDSZ EP-listájának első helyezettje elfogadhatatlannak nevezte, hogy a FIDESZ az RMDSZ ellenében indult független jelöltet, Tőkés Lászlót támogatja. A szenátor erkölcstelennek nevezte a magyar ellenzéki párt magatartását, véleménye szerint a FIDESZ és az RMDSZ is Európai Néppárt Tagja, ezért a magyar párt nem engedhetné meg magának a független jelölt melletti kampányolást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását