2024. április 29. - Péter

A Magyar Vöröskereszt kórházat avat Indonéziában

A Magyar Vöröskereszt az összegyűjtött adományokból kórházat épített Indonéziában, a létesítmény avatása novemberben lesz a szökőár sújtotta Banda Acehben; erről a karitatív szervezet vezetői számoltak be kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.
2007. október 30. kedd 13:44 - Hírextra

Mangasi Sihombing, Indonézia magyarországi nagykövete nagyrabecsülését és örömét fejezte ki a Magyar Vöröskeresztnek, hogy megszervezte az adománygyűjtést, és egy ilyen jelentős beruházást valósított meg.

Hozzátette: a 2004 decemberében történt természeti katasztrófa során több százezer ember lelte halálát, és szintén több százezren váltak hajléktalanná. A nagykövet beszámolt arról, hogy a nemzetközi közösség segítségével az indonéz kormány mostanáig mintegy 900 ezer házat épített újjá.

Czimbalmos Ágnes, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója elmondta: a 23 ágyas gyermekkórház szerkezetileg és felszereltségében is megfelel a szabványoknak. A kórházban - amelyben a szülők együtt lehetnek gyermekükkel - található rehabilitációs szoba és az épületen kívül egy játszótér is. A főigazgató hozzátette: az intézményben indonéz orvosok dolgoznak majd.

Nagy Gábor, a szervezet projektvezetője elmondta: a kórház építése és a műszerpark 500 millió forintba került, és ez az első egészségügyi beruházás, amely a cunami sújtotta Banda Acehben megvalósult.

Habsburg György, a vöröskereszt elnöke szintén örömét és köszönetét fejezte ki az adományozóknak, hiszen az ő segítségükkel valósulhatott meg ez a beruházás. Külön öröm, hogy egy sajnálatos természeti katasztrófa után nemcsak a magyar nagyvállalatok, hanem nagyon sok magánszemély is adakozott - mondta.

Czimbalmos Ágnes ehhez hozzátette: az adakozók pontos számát nem tudják megbecsülni, hiszen nagyon sokan névtelenül nyújtottak segítséget, de a vöröskereszt 50 ezer névre szóló adománylevelet állított ki.

A pénzadományokból 2006 decemberéig megközelítőleg - kamatokkal együtt - 760 millió forint gyűlt össze, amelynek egy részét átutalták a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold szervezetei számára, és a pénzből különböző segélyszállítmányokat (gyógyszert, kötszert, élelmiszercsomagot) is útnak indítottak a katasztrófa sújtotta országba.

A Banda Aceh-i kórház avatása november 11-én lesz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását