2024. május 11. - Ferenc

Sokan még mindig sokkos állapotban

A Ligist-Unterwald Autópályamérnökség egyik épületébe vitték azokat az utasokat, akiket nem kellett kórházba szállítani a hétfő hajnali ausztriai buszbaleset után. Az unterwaldi krízisközpontban pszichoterapeuták és pszichológusok foglalkoznak velük, enni
2007. október 29. hétfő 14:47 - Hírextra
Többen még mindig sokkos állapotban vannak - tudta meg a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója az egyik pszichoterapeutától.

Edwin Benko grazi pszichoterapeuta elmondta, hogy a legtöbb utas aludt, amikor a baleset történt, és az ütközésre riadtak fel. Többen még mindig sokkos állapotban vannak.

Az unterwaldi krízisközpontba folyamatosan hozzák a kórházakból azokat a sérülteket, akik hazaszállíthatók. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója délután fél 2-kor három ilyen sérültről hallott.

A balesetet szenvedett fiatalok arra várnak, hogy megérkezzen értük a busz, ami hazahozza őket. A buszt délután 3 órára várják.

A 48 éves sofőrt kora délután kihallgatják, de utána feltehetőleg ő is hazajöhet. Az osztrák autópálya rendőrség első vizsgálatai alapján nem ivott alkoholt, és a busznak sem volt műszaki hibája.

A baleset hajnali 3 óra körül történt. Három ember - két lány és egy fiú - meghalt, négyen súlyosabban, 20-an könnyebben sérültek. A Független Hírügynökség érdeklődésére a deutschlandsbergi, a voitsbergi és a grazi kórházban - ahová a sérülteket vitték - arról számoltak be, hogy hétfőn délelőtt az intézményekben összesen 9 embert ápoltak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását