2024. április 29. - Péter

Győz az argentin first lady?

Vasárnap megkezdődött Argentínában az elnökválasztás, amelyet valószínűleg a most távozó elnök felesége fog megnyerni. Nestor Kirchner felesége, Cristina Fernandez minden közvélemény-kutatásban az első helyen áll, méghozzá akkor fölénnyel vezet a 13 többi
2007. október 28. vasárnap 21:46 - Hírextra
Fernandezt gyakran hasonlítják az amerikai Hillary Clintonhoz, aki férje, Bill Clinton elnöksége után szenátor lett, és most maga is pályázik az elnöki székre.

Argentínának már volt női államfője, Isabel Peron, de őt nem választották. Férje, Juan Peron 1974-es halála után automatikusan lépett elő alelnökből elnökké. Két évvel később katonai puccsal megdöntötték hatalmát.

Kirchner elnök nem beszélt arról, hogy miért távozik az első megbízatási ideje lejártával. Találgatások szerint vagy az egészségével van baj, vagy a férj és a feleség egymást váltogatva akar hatalmon maradni.

Az argentin elnökválasztás magyar idő szerint vasárnap éjjel fejeződik be, az első hivatalos eredmények hajnalra várhatók.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását