2022. augusztus 12. - Klára

Az MSZP szerint félreértésről van szó

Daróczi Dávid kormányszóvivő szerint Dávid Ibolya felhívása félreértésen alapul. Ahogy a kormányszóvivő az MDF közleményére kiadott nyilatkozatában fogalmaz: "az elmúlt napok híradásaiból ugyanis egyértelmű, hogy a személyi jövedelemadó ellenőrzés nem azo
2007. október 28. vasárnap 15:20 - Hírextra
Daróczi Dávid hozzáteszi: "ezzel együtt: amit az MDF elnöke kér, az a Gyurcsány-kormány számára magától értetődik, még csak törvénybe sem kell foglalni. Ezt világosan jelzi az is, hogy a kormánykoalíció szakított az Orbán-kormány gyakorlatával: kizárt, hogy az adóhatóság elnökévé bármelyik jelenlegi kormánypárt volt pénztárnokát nevezzék ki."

Majd így fogalmaz a szóvivő: "a politikusok sem kiváltságosok, a törvények rájuk is éppen úgy vonatkoznak, mint minden más polgárra. Normális országban az a természetes, ha az adóhatóság a politikusokat is ugyanúgy vizsgálhatja, mint bárki mást. Gyurcsány Ferenc ehhez tartotta magát akkor is, amikor az elmúlt három évben három APEH-ellenőrzésen esett át ő és felesége."

Végül ezt írja: "mindazonáltal a kormány soha nem zárkózott el attól, hogy egyeztessen érdemi javaslatokról. Gyurcsány Ferenc a köztisztasági csomagja kapcsán is jelezte: nyitott a program bővítését célzó szakmai javaslatok megvitatására. Az egész ország közös érdeke ugyanis, hogy a politika rendet tegyen végre a saját háza táján is."
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását