2024. április 29. - Péter

Nőtt a Fidesz előnye

A Fideszre az összes választó 33 százaléka, míg az MSZP-re 15 százalék voksolna, az SZDSZ támogatottsága a teljes felnőtt lakosság körében mindössze egy százalék - derül ki a Tárki október 4-e és 18-a között végzett pártpreferencia-kutatásából.
2007. október 27. szombat 08:59 - Hírextra

A biztos szavazó pártválasztókon belül az ellenzéki párt támogatottsága 66 százalékon áll, míg a szocialista párté 25 százalékon - olvasható a távirati irodához pénteken eljuttatott közleményből.

A Tárki szerint a két nagy párton kívül egyik párt sem éri el a parlamentbe jutáshoz szükséges öt százalékos küszöböt, ha "most vasárnap" lennének a választások: az MDF tábora a teljes lakosságon belül két százalék, míg a pártválasztók körében négy százalék. A biztos szavazó pártválasztókon belül az SZDSZ egy százalékos, a demokrata fórum pedig négy százalékos táborral rendelkezik.

Egy "most vasárnapi választáson" a szavazásra jogosultak 53 százaléka venne részt biztosan - mutat rá a felmérés.

A közvélemény-kutatás 1000 ember megkérdezésén alapul, a 18 éves és idősebb lakosságot életkor, nem, iskolai végzettség, valamint lakóhely szerint reprezentálja.

A Medián októberi kutatása arra világít rá, hogy a Fidesz és az MSZP szavazótáborának egymáshoz viszonyított aránya: 41:21.

A Marketing Centrum októberi felmérése alapján a választásra jogosultak 38 százaléka érzi kedvenc pártjának a Fideszt, míg az MSZP-t csak 22 százalékuk, a válaszadók 18 százalékának viszont nincs kedvenc pártja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2007. november 2. 19:43
Aki tovább lát az orránál, az felfogja, hogy az egyensúlyteremtő program elengedhetetlen gazdasági kényszerűség. Az előző 4 évben többet adtak (osztogattak), mint amit az ország megtermelt, most kénytelenek bizonyos mértékig visszavenni. (Hozzáteszem: Orbánék minden pluszt megszavaztak, sőt még többet követeltek/nek.)
Egyébiránt aki Gyurcsányt utálja, az ha a csillagokat lehozná az égből, akkor is utálná.
Szerintem a bukásra még egy picit várni kell.
nomad
2007. november 1. 14:25
Kár gyülőlködni, Gyurcsány bácsi abszolút nem nyerő jelenleg ezzuel a megszorító-politikával. Ne feledjétek, Bokros után is mekkorát buktak a komcsik... ez lebegjen a szemetek előtt
Szifo
2007. október 28. 17:40
Szerintem otthonról kerülünk elő. A parlamenti választások idején az ember alaposan megfontolja, hogy mely pártra szavaz, ki az, aki hitelesebb a számára.
Addig minden rendben van, amíg csak közvélemény-kutatásokat nyer a Fidesz.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását