2024. május 3. - Tímea, Irma

Tizenkét év gyerekgyilkosságért

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla pénteken hozott jogerős határozatában annak a nőnek a büntetését, akit korábban tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtottak, miután tavaly Udvar községben olyan súlyosan bántalmazta tizenhárom hónapos gyermekét, hogy belehalt
2007. október 26. péntek 12:27 - Hírextra

 
A táblabíróság Krémer László vezette büntető tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljárt Baranya Megyei Bíróság júniusban hozott döntését, és Kubicza Anitát 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek, mellékbüntetésként pedig tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A tényállás szerint a szerény anyagi körülmények között élő, hat általánost végzett, most huszonkét éves Kubicza Anitának és élettársának 2005-ben kislánya született.

A kis Nikolettát édesanyja eleinte rendesen ellátta, de később a gondozás egyre nagyobb nyűg lett számára, a gyermeket rendszeresen rokonaihoz, ismerőseihez vitte, hogy vigyázzanak rá.

A kislány négy hónapos volt, amikor a családnál járt védőnő kék-zöld, feltehetően bántalmazásból adódó foltokat fedezett fel a gyerek arcán. Ezt jelezte a családsegítőknek, de a kicsi védelembe vételére, bizonyíték hiányában, nem került sor.

Kubicza Anita 2006. július 15-én délelőtt otthonukban tejjel és babapiskótával etette Nikolettát, aki néhány falat lenyelése után nem kért többet, és sírni kezdett. Az anya ettől dühbe gurult, felkapta őt, többször a kanapéra dobta, majd a hátát ütötte.

A kislány ettől rosszul lett, hányt, nyöszörgött, szája szélén vér jelent meg. Anyja ekkor a kiságyba tette, majd amikor férje hazaért a munkából, közölte vele, a gyermek rosszul van.

Az anya a közelben lakó unokanővérétől kért segítséget, akivel együtt a mohácsi kórházba vitték Nikolettát. Az orvosok mentőt hívtak neki, a pécsi klinikára szállították, de két nap múlva meghalt.

Az orvos szakértő véleménye alapján a gyermek halálát a bántalmazás következményeként elszenvedett agykárosodás okozta.

Kubicza Anitát az eljárásban halált okozó súlyos testi sértéssel vádolták, de az első fokú tárgyalás során a bíróság az ügyész indítványára emberölésre módosította a vádat.

Úgy ítélte meg: az asszony a cselekményt eshetőlegesen követte el. Bár nem kívánta csecsemője életének kioltását, tudatában volt annak, hogy a bántalmazásával a halálát is okozhatja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását