2024. május 7. - Gizella

A siker kapujában a szerelmes dalok

Al Jarreau Love Songs című összeállításának jó esélye van arra, hogy ne csak a "vájtfülűek" hanem a szélesebb nagyközönség is megkedvelje őket. A közel 68 éves, a pályát viszonylag későn kezdő amerikai énekesnek a jelek szerint esze ágában sincs még nyuga
2008. február 8. péntek 07:25 - Hírextra

Ezek közül több előkelő helyet ért el a különböző listákon, s néhányuk éllovas is volt. Hat - jazz, rhythm and blues és popkategóriában szerzett - Grammy-díja jelzi, hogy szakmai körökben elismerik teljesítményét. A legutóbbi díjat két évvel ezelőtt kapta a God Bless The Child című albumáért. Fáradhatatlanul turnézik, tavaly George Benson gitárossal Budapesten is fellépett.

A műfaji sokféleség egyes értékelések szerint nem mindig válik a javára, de lemezeinek többsége és koncertjei azt jelzik, hogy az állandóan jellegzetes sapkában fellépő öregurat mindenestől elfogadják. Lehet rhythm and blues, dzsessz, a manapság rendkívül divatos (igaz, komoly értéknek aligha mondható) crossover vagy esetleg pop, Al Jarreau mindegyikhez hozzáadja saját egyéniségét.
Új lemezét ő és kiadója Valentin-napi ajándéknak szánta. A dalok között egyesek már több évtizeddel ezelőtt születtek, némelyek a közelmúltban. Az album értékei közé tartozik többek között a Your Precious Love, a Since I Fell for You és a Moonlighting című dal, amelyek már csaknem elvesztek a nagyközönség számára.

Al Jarreau ebben az évben még két albumra tett ígéretet: lesz egy válogatása egész pályájának legjavából és már nyárra elkészül egy ünnepi albummal is, amellyel - témája miatt - megvárja majd az év végét.

A Love Songs dalaival Al Jarreau egy rövid turnéra indul februárban, s ennek során fellép egy Valentin-napi rendezvényen a New York-i Beacon Theaterben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását