2024. április 27. - Zita

VIP ügyfelek az APEH-nél

Ismert emberekkel, így vezető politikusokkal is külön revizorok foglalkoznak az adóhatóságnál. Az APEH szóvivője elmondta: van 3-4 olyan adóellenőr, akik csak "VIP-ügyfeleket" ellenőriznek, mert egy átlagos adóellenőr lehet, hogy nem birkózna meg a felada
2007. október 25. csütörtök 18:09 - Hírextra

Ismert emberekkel, így vezető politikusokkal is külön revizorok foglalkoznak az adóhatóságnál. Az APEH szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: van 3-4 olyan adóellenőr, akik csak "VIP-ügyfeleket" ellenőriznek, mert egy átlagos adóellenőr lehet, hogy nem birkózna meg a feladattal. Így fordulhatott elő a Fidesz által gyanúsnak ítélt körülmény, hogy egymást követő sorszám szerepel az Orbán Viktor pártelnöknek és Kubatov Gábor pártigazgatónak kiküldött értesítésen a vagyonosodási vizsgálatról - közölte Bakonyi Ágnes.

A személyi jövedelemadó (szja) ellenőrzéseket végző számítógépes program akkor dobja ki valakinek a nevét, ha az adózó által bevallott adatok eltérnek például a munkáltató, vagy biztosító társaság által az adózóval kapcsolatban jelentett adatoktól. Miután kiderül, hogy a gyanússá vált adózó ismert politikus, vagy közéleti személyiség, akkor az a 3-4 revizor foglalkozik az ügyükkel, akik nem ijednek meg a híres emberektől - tájékoztatott a szóvivő.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását