2024. május 5. - Györgyi

Rekordösszegű pénzt utaltak

A külföldön dolgozó ukránok tavaly több mint 10 milliárd dollárt, mintegy 1760 milliárd forintot utaltak haza - írja a kijevi Gyelo című napilap szerdai számában. Az ukrán GDP 8 százalékának megfelelő összeg kétszer annyi, mint amennyit külföldiek fektetn
2007. október 24. szerda 13:39 - Hírextra
Az ENSZ Nemzetközi Mezőgazdaság-fejlesztési Alapjának (IFAD) jelentése szerint a volt szovjet tagállamok közül az ukránoknál csak az oroszok utalnak haza több pénzt. Figyelemre méltó, hogy az ukránok megelőzték az építőiparban világszerte jelentős számban foglalkoztatott törököket is.

Az IFAD csupán a hivatalos adatokat - a bankok és az egyéb olyan pénzátutalással foglalkozó intézmények adatait vette figyelembe. A szakemberek becslése szerint az ukrán vendégmunkások valójában mintegy 21 milliárd dollárt, több mint 3000 milliárd forintnyi pénzt juttattak haza Ukrajnába egy év alatt- ez pedig az ukrán GDP nemegész egynegyedét teszi ki.

A IFAD felmérése szerint a külföldi magyarok átutalásai tavaly elérték a 900 millió dollárt, több mint 160 milliárd forintot. Ez az összeg alig 0,8 százaléka a hazai összterméknek.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását