2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Életet mentett a hároméves gyerek

Lengyelországban egy hároméves kisfiú megmentette cukorbeteg édesanyját - adta hírül szerdán a Gazeta Wyborcza, a legnagyobb lengyel politikai napilap internetes kiadása. Amikor az anyuka elájult, mert leesett a vércukorszintje, a kis Krystian mobiltelefo
2007. október 24. szerda 16:17 - Hírextra
Az eset vasárnap éjfél előtt történt a Varsótól 130 kilométerre fekvô Lódz ((údzs)) városában. Az anya és a kisfia egyedül volt otthon, mert az apa éppen dolgozott. A szerencséhez a rendőrségi ügyeletes lélekjelenlétére is szükség volt. Elsőre ugyanis csak gyereksírás hallatszott a telefonban. Nem sokkal később újra telefonált ugyanaz a kisfiú, de még akkor is csak azt ismételgette kétégbe esve, hogy "Anyuka rosszul van". De nem tudta megmondani sem a nevét, sem a címét.

Amikor a vonal megszakadt, a rendőrségi ügyeletes nőnek eszébe jutott, hogy előző hónapban is volt egy hasonló segélykérő hívása, és emlékezett az utca nevére. Azonnal riasztotta a mentőket, akik az utcába küldtek egy kocsit, és várták, hogy a rendőrség megpróbálja kideríteni a címet. Közben a rendőrségen lázasan keresték vissza az előző havi hívásokat.

A mentők időben érkeztek. A kis Krystian nyitot nekik ajtót, az anyuka eszméletlenül feküdt a konyha kövén. Ebben a kómás állapotban agyhalál érte volna, ha nem kap időben segítséget. Miután megkapta gyógyszerét, az asszony magához tért. Nem kívánt kórházba menni, mert nem tudta volna kire bízni a kisfiút. Keddre már rendbe jött.

Az eset után elmondta, hogy ő tanította meg a kisfiút a mobiltelefon használatára, és a rendőrségi ügyeletet beírta a gyorshívószámok közé.

A lengyel rendőrség kezdeményezte a szociális segélyszolgálatnál, hogy a családot vegyék gondozásba, nehogy az eset megismétlődhessen.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását