2024. április 29. - Péter

Al Gore a klímakatasztrófa ellen

Az idei Béke Nobel-díjas amerikai környezetvédő péntekig több dél-európai városban agitál a nemzetközi klímakatasztrófa ellen.Nagy sikerű előadást tartott a spanyolországi Mallorca szigetén Al Gore, az Egyesült Államok korábbi alelnöke.
2007. október 24. szerda 07:19 - Hírextra
A Spanyolországban "Klímapápának" becézett Al Gore nagy érdeklődésre számot tartó előadással kezdte meg ibériai körútját. Hétfőn a száz legjelentősebb spanyol családi vállalkozás tulajdonosa előtt beszélt Palma de Mallorcán az amerikai kornyezetvédő. Al Gore társaságában José Luis Rodriguez Zapatero spanyol kormanyfő is hangsúlyozta a klímakatasztrófa megfékezésének fontosságát.

Mallorca nem véletlenül kezdőpontja Al Gore dél-európai "klímaturnéjának". A Baleárok gyöngyszemének tartott sziget főszerepet játszik az Európai Unió idegenforgalmában. A környezetbarát turizmus egyik zászlóvivője pedig éppen az Európai Unióhoz 1986-ban csatlakozott Spanyolország.

Kedden este Barcelonában tart újabb előadást az idei Béke Nobel-díjas, egykori amerikai alelnök, majd az újabb állomás Sevilla lesz. Pénteken Al Gore-t Oviedóban az "Asztúria hercege dijjal" tüntetik ki, a klímavédelemért végzett, több éves munkásságáért.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását