2024. május 5. - Györgyi

377 milliót vágott zsebre

Busás összeget vágott zsebre az OMV-vezér - a Molra tett vételi ajánlat előtt. Az OMV-vezér 1,5 millió euró értékű opciót váltott készpénzre három héttel a szeptemberi feltételekhez kötött vételi ajánlat bejelentése előtt.
2007. október 24. szerda 16:02 - Hírextra
Wolfgang Ruttenstorfer, az OMV osztrák olaj- és gázipari vállalat vezérigazgatója 1,5 millió euró (mintegy 377 millió forint) értékű opciócsomagot váltott készpénzre három héttel azelőtt, hogy a vállalat nyilvánosságra hozta volna a Molra vonatkozó, feltételekhez kötött ajánlati szándéknyilatkozatát. Az OMV bejelentése hatására jelentősen esett részvényei ára a bécsi értéktőzsdén.

Az OMV honlapján olvasható kibocsátói hír szerint Ruttenstorfer szeptember 6-án "részvényopcióit készpénzre váltotta", a tranzakció során 42 000 részvényt értékesített 35,37 eurós árfolyamon, összesen mintegy 1,49 millió euró értékben.

Nem tudni, hogy Ruttenstorfer az opciók lejárata miatt döntött-e a tranzakció mellett, illetve hogy választhatott-e aközött, hogy készpénzre vagy törzsrészvényre váltja opcióit.

Az OMV szóvivője szerint a vezetői részvényértékesítés rovatban megjelent hír csupán azt mutatja, milyen transzparensen működik a vállalat.

Hozzátette: "Nem részletezzük az eges részvényértékesítéseket, illetve azok motivációját, ezt a nemzetközi vállalatirányítási szabályok sem írják elő."

Klaus Grubelnik, az osztrák tőkepiaci felügyelet, az FMA szóvivője elmondta: nem tud az adott tranzakcióról nyilatkozni, de megjegyezte, hogy azt az elírásoknak megfelelően jelentették a hatóságoknak. Az osztrák olaj és gázipari vállalat három héttel később, szeptember 25-én bejelentette, hogy 18,9-ről 20,2 százalékra növelte részesedését a Mol-ban. Az OMV azt is közölte, felvásárlási kísérlete keretében kész prémiumot kínálni a magyar vállalat részvényeiért.

A bejelentés hatására az OMV részvényárfolyama aznap a késői kereskedésben 5,6 százalékkal, 48,86 euróra csökkent.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását