2024. április 29. - Péter

Ismét melegek a radiátorok

Már nem fáznak a lakók a zempléni Sárospatak távfűtéses otthonaiban, a hétvégén leállt rendszert sikerült újraindítani, a problémás kazánház által fűtött valamennyi lakásban helyreállt a fűtés - tájékoztatta Aros János, a város alpolgármestere kedden az
2007. október 23. kedd 23:00 - Hírextra

Az utolsó "problémás" lakótömbben, a Comenius út 24. szám alatti helyiségekben a munkatársak kedden már 21 fokot mértek - mondta.

A Comenius úton található úgynevezett Gelka kazánház által fűtött lakásokban élők pénteken jelezték, hogy a fűtés az addig megszokott hőmérséklet alatti. A vizsgálat során kiderült, hogy a kazánházban előző nap végzett légtelenítési munkálatok során az üzemeltető cég egyik munkatársa a karbantartási munkák végeztével elmulasztotta visszakapcsolni a rendszer főszivattyúját, s a fűtés emiatt nem indult újra.

Az alpolgármester közlése szerint a kazánház berendezéseinek áttekintése során ugyanakkor a szakemberek "azt észlelték, hogy a vezérlőegység programját valaki törölte, illetve a kazánházban található nyolc új kazán közül ötnek az oldalát megbontotta".

Mivel illetéktelen behatolásnak nem találták nyomát, feljelentést nem tettek. A technológiai szakértők szerint felmerült annak a gyanúja, hogy valakik rongálás szándékával jártak az éjszaka folyamán a kazánházban. Pénteken késő este valamennyi kazánház zárait kicserélték - mondta Aros János, hozzátéve, hogy a kazánházban történtekkel kapcsolatban vizsgálatot rendeltek el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását