2024. május 6. - Ivett, Frida

Esélytelen volt az Esélyek háza

Nem járt el korrekten a szociális tárca az Esélyek háza ügyében Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, jószerivel esélyt sem adott a megyei önkormányzatnak arra, hogy tovább működtesse a létesítményt, holott szerette volna - közölte Ódor Ferenc (Fidesz) az önkorm
2007. október 20. szombat 15:11 - Hírextra

A politikus elmondta: ez év június 30-án lejárt az Esélyek háza aktuális működési szerződése, a megyei közgyűlés ugyanakkor úgy foglalt állást: tovább működtetné a létesítményt.
Az erről szóló határozatot megküldték a minisztériumnak a szakmai és pénzügyi tervekkel egyetemben, erre azonban nem kaptak választ - mondta Ódor Ferenc.

Később a tárca kért egy szakmai koncepciót, amelyet elküldtek, ugyanakkor ismételten kérték a minisztériumot, hogy kössenek velük szerződést, és tájékoztatták, hogy szeptember 30-ig megelőlegezik a ház működési költségeit - tette hozzá.

Erre úgyszintén nem jött válasz, emiatt szeptember 30-án bezárták az intézményt, október 15-én viszont Rauh Edit szakállamtitkár azt közölte a megyei önkormányzattal, hogy Miskolc önkormányzatát bízták meg a ház vezetésével - mondta a megyei elnök.

A Szociális és Munkaügyi minisztérium ezen a héten arról tájékoztatta az MTI-t, hogy terveik szerint az év végétől húsz Esélyek Háza működik majd az országban.

A minisztérium szerint ebből tizennyolc jelenleg is végzi tevékenységét, melyekhez Pest és Veszprém megye csatlakozik majd egy-egy új irodával.

A tárca minden eddigi fenntartótól nyilatkozatot kért be, arra vonatkozóan, hogy vállalják-e továbbra is az esélyek háza működtetését. Tizenkét megyében és Budapesten folyamatos a működés, aláírták a támogatási szerződés az önkormányzatokkal, mint fenntartókkal és a támogatás utalása folyamatban van - olvasható a minisztérium sajtótitkársága által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, három megyében (Komárom-Esztergom, Nógrád és Tolna megye) az illetékes regionális munkaügyi központok látják el a jövőben az Esélyek Háza működtetését, itt az átadás-átvétel megkezdődött.

A miskolci és a pécsi Esélyek Háza tekintetében mind a megyei és mind a városi önkormányzat is jelezte, hogy vállalja az Esélyek Háza működtetését. A minisztérium döntése alapján a városi önkormányzattal fogja a jövőben működtetni az esélyek házát. Jelenleg a szerződéskötés és a feladatok átadás-átvétele történik.

Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat kiépítése 2004-ben kezdődött el. A program keretében ez idáig tizennyolc úgynevezett Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda - Esélyek Háza alakult meg.
A házak célja és feladata is egyben a minisztérium esélyegyenlőségi politikájának, esélyteremtő programjainak támogatása, a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi befogadását elősegítő integrációs szakpolitikák közvetítése.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását