2024. április 28. - Valéria

A legfontosabb hír!

A rendőrségi kísérőautók egyikében tette meg citybeli túrájának egy részét a brit uralkodó, miután saját kocsija lerobbant.
2010. február 25. csütörtök 15:43 - HírExtra
A kínos incidens akkor történt, amikor II. Erzsébet királynő ellátogatott London pénzügyi központjába. Az uralkodó éppen a londoni köznyelvben - alakja után - csak "Uborkának" becézett egyik nevezetes citybeli felhőkarcolótól indult volna a túra következő állomásához, a Tower-hídhoz, ám a mélybordó Bentley - amelyet a királynő a trónra lépés aranyjubileumára, vagyis 50. évfordulójára kapott 2002-ben - a sofőr többszöri próbálkozása ellenére sem akart beindulni.

A The Daily Telegraph - a legnagyobb brit konzervatív napilap - csütörtöki beszámolója szerint néhány percnyi várakozás után a 84. évében járó királynő kiszállt az elegáns, ám használhatatlanná vált luxusjárműből, és átült a rendőrségi kíséret egyik hétköznapi, viszont tökéletesen működő Range Roverébe.

Az uralkodó - ha nem szorítja a program feszes időbeosztása - talán még a királynői Bentley kijavítására is vállalkozhatott volna. A II. világháború idején ugyanis fiatal hercegnőként kitanulta az autószerelői szakmát, és azzal vette ki részét Nagy-Britannia háborús erőfeszítéseiből, hogy a hadsereg teherautóinak javításában segédkezett.

A brit királyi család magas rangú tagjai közismerten vezetni is szeretnek, és ez alól nem kivétel az uralkodó sem, akit - főleg a vidéki rezidenciák környékén - időnként látni lehet maga vezette autójában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását