2024. május 18. - Erik, Alexandra

Herényi elégedetlen a főügyésszel

Herényi Károlyt, az MDF frakcióvezetőjét nem elégítette ki a legfőbb ügyész válasza a móri üggyel kapcsolatos esetleges vizsgálattal kapcsolatban. Szerinte az ügyészségnek, a móri ügy súlyosságára tekintettel kiemelten kellett gyakorolnia a felügyeletet a
2007. március 5. hétfő 20:03 - Hírextra
"Most, amikor egymásra mutogatás folyik, mindenki a rendőrségre próbálja az összes terhet róni, akkor meg kéne szólalni az ügyészségnek - végső soron ők voltak a törvényességi felügyelői a nyomozati szakasznak, és ennek érdekében egy vizsgálatot kértem a legfőbb ügyész úrtól, amire nem adott megnyugtató és egyértelmű választ" - hangsúlyozta Herényi Károly.

Az MDF frakcióvezetője kiemelte: "nem elégítette ki" a legfőbb ügyész válasza, de az interpellációval a lehetőségeik végére értek. Herényi Károly (MDF) a legfőbb ügyészt hétfőn interpellálta a móri ügyben. Azt kérdezte, miért nem tartja az ügyészség szükségesnek, hogy a móri ügyben elkövetett hibákat kivizsgálják. Szerinte az ügyészségnek, a móri ügy súlyosságára tekintettel kiemelten kellett gyakorolnia a felügyeletet a nyomozó hatóság felett, így az új fejlemények fényében felvetődik felelősségének kérdése.

A törvényi előírás alapján az ügyész csak a vádemelésig adhat felvilágosítást - közölte válaszában a legfőbb ügyész. Kovács Tamás azt mondta, egyelőre csupán előfeltevések vannak az új elkövetők kapcsán, amit tényként kezelni elhamarkodott lenne. A legfőbb ügyész közölte, hogy amennyiben a bíróság az előfeltevést megerősítő jogerős ítéletet hoz, természetesen intézkedni fog a korábbi nyomozóhatósági, ügyészségi eljárás áttekintésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását