2024. május 11. - Ferenc

Hallgat a pedofil

A kanadai pedofil, akit az interneten körözött az Interpol, nem tanúsított ellenállást a pénteki letartóztatás közben, viszont a nevén kívül egy szót sem mondott a nyomozóknak.
2007. október 19. péntek 12:44 - Hírextra
A 32 éves Christopher Paul Neil csak a nevét és a nemzetiségét erősítette meg, mikor Thaiföld harmadik legnagyobb városában, Nakhon Racsaszimában őrizetbe vették. A férfit egy 25 éves thai transzvesztita társaságában találták a rendőrök. Kapcsolatukról nem közöltek részleteket.

Neilt letartóztatása után Bangkokba szállították, ahol tucatnyi riporter várt rá a rendőrség székháza előtt. Megpróbálta ruhájába rejteni az arcát, de végül a kamerák elé ült mintegy öt percre, sötét szemüvegben. A thaiföldi rendőrség feje a sajtónak azt mondta: ha valaki azért utazik az országba, hogy gyerekeket rontson meg, azt nem tolerálják, és minden követ megmozgatnak, hogy lecsapjanak az illetőre. Neilt Thaiföldön akár 20 évre is bebörtönözhetik, ha bebizonyosodik, hogy 2003-ban szexuálisan zaklatott egy kilencéves thai fiút.

Az Interpol további 12 fiú zaklatásával gyanúsítja a kanadai tanárt, aki az ügyeiről készített kétszáz fotót föltette az internetre. A képeken a férfi fiúkat erőszakol meg Vietnámban és Kambodzsában. Az online fotókon a férfi is szerepelt, arcát azonban digitálisan eltorzította, "örvényesítette". Egy speciális német csoport azonban rekonstruálta a képet, amely meghozta az áttörést személyazonossága megállapításában. Az Interpol a kép birtokában kért segítséget a világhálón, a felhívásra 350-en válaszoltak. A kulcsinformációkat öt különböző forrásból, három kontinensről kapták.

Neil korábban angolt tanított egy szöuli iskolában, ahol a dél-koreai rendőrség szintén vizsgálatot folytat ellene. Múlt csütörtökön érkezett Bangkokba, ahol a reptéren biztonsági kamerák rögzítették. Az elmúlt 7 évben hatszor járt Thaiföldön, 2003-ban tanári állásra jelentkezett Bangkokban egy nemzetközi iskolában, ám elutasították.

A kanadai sajtó szerint Neil Vancouverből származik, anyja és egyik testvére ma is ott él. Korábban papnak tanult, de tanárai úgy találták, nincs kellő erkölcsi tartása a hivatáshoz.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását