2024. április 19. - Emma

A tengeri múzeum első lakói

Mintegy háromezer tengeri halat, köztük lazacokat és angolnákat költöztettek át az elmúlt napokban a stralsundi tengeri múzeumba az Északi-tenger mélységeiből.
2007. október 19. péntek 09:10 - Hírextra

Ez volt első szállítmány az 50 millió eurós (12,5 milliárd forint) költséggel épült és 2008 tavaszán megnyíló Német Tengeri Múzeum részére. Az új intézményben a látogatók mintegy 40 akvárium segítségével ismerhetik meg a tengerek világát a Keleti-tengertől egészen a sarkvidéki tengerekig.
Medencék egész sorában a legkülönbözőbb halfélékkel ismerkedhetnek meg, többek közt tőkehalakkal és cápákkal, de láthatnak kitömött életnagyságú bálnákat és óriási tintahalakat, gyönyörködhetnek pingvinekben és óriási homárokban is. Az óceánok világát is megjelenítő kiállítások éppen úgy bemutatják majd a Keleti-tenger életterét, mint a tengerek kutatását, kihasználását, nemkülönben veszélyeztetését is.

A halakat a norvég partoktól hétfőn indították útnak nyolc szállító tartályban, amelyekben a víz és a levegő hőmérsékletét egyaránt az Északi-tengeren uralkodó hőmérséklethez igazították. A hosszú autóút alatt folyamatosan pumpáltak oxigént a tartályokba.

Az impozáns kiállítás biológusai további halak ezreire várnak, ezeket a tervek szerint jövő tavasszal fogják majd ki az Északi- és Keleti-tengeri csatornában, hogy Stralsundba szállítsák őket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását