2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Tárgyalás a kompkikötői baleset ügyében

Csütörtök reggel lesz az első tárgyalás a Pécsi Városi Bíróságon az újmohácsi kompkikötőben történt tragédia ügyében. Januárban két gyermek vesztette életét abban az autóban, amely a partról a Dunába gurult.
2007. október 18. csütörtök 08:42 - Hírextra
Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a gyermekek édesapját.A tragédia 2007. január 3-án történt. A család késve érkezett a komphoz, az apa kiszállt, hogy gyorsan jegyet vegyen az átkeléshez, az anya utána indult. A kocsi ekkor elszabadult, a folyóba gurult. Egy 3 és egy 6 éves gyermek ült az autóban, próbálták őket megmenteni, de nem tudták, vízbe fulladtak.

A szakértői vizsgálatok megállapították, hogy a kézifék nem volt behúzva, és egyébként sem volt üzemképes. Az autóban nem volt gyerekülés, és a gyerekeket nem kötötték be.

Az autónak volt érvényes műszaki vizsgája, de állapotáért a sofőr, azaz az apa felelt. Ha bebizonyosodik, hogy gondatlanul járt el, 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhető.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását