2024. május 5. - Györgyi

Szolnokra száll a turul?

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) azt szeretné, ha a főváros XII. kerületében lebontásra ítélt turulszobrot úgy mentenék meg, hogy Szolnok egyik, a műalkotás szellemiségéhez méltó helyén állítanák fel - közölte a párt városi elnöke csütörtökön az MTI-vel.
2007. október 18. csütörtök 22:50 - Hírextra
A hazai sajtóban megjelent az a hír, hogy a főváros XII. kerületében lévő turulszoborral kapcsolatos határozatot a Fővárosi Közigazgatási Hivatal helybenhagyta, sőt szigorította, így nem 180, hanem 30 nap alatt kell végrehajtani a lebontását - tette hozzá Somodi László.

Az MDF városi elnökének tájékoztatása szerint szervezetük arra az álláspontra jutott, hogy amennyiben a Fővárosi Bíróság nem talál törvénysértést a bontásra kötelező határozatokban, a szolnoki önkormányzatnak kezdeményezni kellene a szobor elhelyezését a városban.

Mint jelezte, önkormányzati képviselőjük ezért a legközelebbi közgyűlési ülésen javasolni fogja Szolnok polgármesterének, hogy a főváros XII. kerületénél tájékozódjon javaslatuk lehetséges megvalósításáról.

Pókász Endre, a szolnoki önkormányzat sajtóreferense azt mondta az MTI-nek: egyelőre nem foglalkoztak az MDF által felvetett javaslattal.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását