2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Örül a Fidesz

Mindig örömmel halljuk, ha egy magyar vállalkozás támogatást kap, de az a tapasztalatunk, hogy a nemzeti fejlesztési terv keretében a vállalkozóknak juttatott támogatások ugyan örvendetesek, de szigetszerűek, akárcsak a hatásuk - mondta Szatmáry Kristóf,
2007. október 18. csütörtök 20:01 - Hírextra

A fideszes politikus szerint a gazdasági miniszter bejelentése a vállalkozások támogatásáról nem feledteti, hogy ma Magyarországon 20-30 percenként megy csődbe egy vállalkozás.

Kóka János csütörtökön bejelentette: a kormány új gazdaságfejlesztő programot fogadott el, az Új Magyarország Vállalkozói Program a kkv szektor fejlődését segíti a következő 6 évben. Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter a konkrétumokról szólva beszámolt arról, hogy elsőként három területen indulnak programok: a finanszírozási program részeként mikrovállalkozásoknak kínálnak kedvező kamatozású hitelt, illetve pályázatokat hirdetnek internetellátottsági és a logisztikai feladatokra.

Szatmáry Kristóf reagálásában a távirati irodának azt mondta, a kormány rossz struktúrában osztja szét az uniós pénzeket. Példaként említette, hogy a mostani bejelentésben néhány száz, néhány ezer vállalkozásnak juttatandó támogatásról van szó.

Miközben a Széchenyi-kártyának, ami az elmúlt öt év legsikeresebb vállalkozásfejlesztési terméke volt, 75 ezer vállalkozó váltotta ki és használta a mindennapokban, a kamattámogatását január 1-jétől megszüntetik. Örülünk, ha egy magyar vállalkozó pénzt kap a fejlesztéseihez, de lehetne hatékonyabban is elkölteni a pénzeket - fogalmazott Szatmáry Kristóf.

A Fidesz furcsának találja, hogy Kóka János és Bajnai Gordon, a két gazdaságfejlesztésért felelős miniszter "ilyen nagyon optimista nyilatkozatot tesz", miközben "másik kezükkel ugyanúgy tekernek egyet a vállalkozókat sajtoló présen". Szatmáry Kristóf megjegyezte: a kormány éppen most fogadja el azokat az adó- és áfa-törvényeket, amelyek a jövő évre vonatkozóan semmi pozitívumot nem tartalmaznak a vállalkozások számára.

Az ellenzéki képviselő álláspontja az, hogy a kormány nem foglalkozik a vállalkozások valós gondjaival, például az élőmunka járulékterheinek európai viszonylatban is nagyon magas szintjével, vagy a ki nem fizetett számlák áfa-problémáival. Hozzátette: a Fidesz az előterjesztésekhez jobbító javaslatokat tett, ám a kormányoldal azokat rendre lesöpörte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását