2024. május 6. - Ivett, Frida

Meguszta a fideszes polgármester

Bűncselekmény hiányában jogerősen felmentette a jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének vádja alól Kemecse polgármesterét, a Fidesz megyei alelnökét a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság csütörtökön Nyíregyházán.
2007. október 18. csütörtök 11:58 - Hírextra

A perben ügyészségi fellebbezés alapján döntő büntetőtanács jóváhagyta az elsőfokú Nyíregyházi Városi Bíróság ítéletét, amely szerint Lipők Sándor és társa nem követett el bűncselekményt a településen történt iskolaberuházás állami és területfejlesztési tanácsi támogatás-kérésnél, mivel nem tévesztette meg a pályázatot elbírálókat az önkormányzati önerő meglétével kapcsolatban.

A másodfokú ítélet kihirdetésének indoklásában Fázsi László bíró hangsúlyozta: a 2001-es, támogatást kérő pályázatban a polgármester feltüntette, hogy - bár hitellel nem lehetett kiváltani a saját forrást - banki kölcsönből kívánják fedezni az önerő egy részét.

A másik részét pedig az önkormányzat költségvetésében jelölték meg, s a nyomozó és a vádhatóság nem vont be könyvvizsgáló szakértőt az összeg meglétének bizonyításához, a helyhatóság 2002-es pénzügyi helyzetéből viszont a bíróság szerint nem lehetett megítélni visszamenőleg, hogy megvolt-e a pénz, vagy sem a pályázat idejének benyújtásakor.

Lipők Sándor az MTI munkatársának elmondta: egy életveszélyessé vált iskola kiváltásához pályáztak mintegy 190 millió forint összegű támogatásra, amit meg is kaptak. A 48 millió forint összegű saját erőt pedig 20 milliós banki kölcsönből, az önkormányzat költségvetéséből, illetve az épület elbontásának költségeiből állták.

A beruházás 2003-ban természetesen megvalósult, politikai ellenfeleim viszont évekig meghurcoltak a bíróságon, hogy nem szabályosan jártam el a pályázat benyújtásánál - tette hozzá Kemecse fideszes polgármestere.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását