2022. december 5. - Vilma

Jönnek a dánok!

Dánvázió 2007 - dán hónap Budapesten címmel tartanak eseménysorozatot novemberben a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban; a program középpontjában a dán kultúra, valamint a dán design és technológia áll - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2007. október 18. csütörtök 08:53 - Hírextra
A rendezvény keretében a dán designt bemutató állandó kiállítást hetenként egy-egy tematikus tárlattal bővítik. A kiállításon olyan lakberendezési, ajándék- és dísztárgyakat láthatnak az érdeklődők, amelyek a magyar piacon is megtalálhatóak - közölte a Skandináv Ház Alapítvány képviseletében Szálka Sarolta sajtóreferens.

Az egy hónapon át tartó programsorozat kiemelt témája a dán design mellett a környezetvédelem és energiagazdálkodás, az esélyegyenlőség és az akadálymentesség, de a dán karácsonyi szokásokat is megismerheti a közönség. A témákhoz kapcsolódóan kiállításokat, szakmai konferenciákat, workshopokat, beszélgetéseket, előadásokat, irodalmi esteket, koncerteket, színházi előadásokat, filmvetítéseket és gasztronómiai programokat rendeznek.

Csütörtökönként részletes felvilágosítást kaphatnak azok, akik Dániában szeretnének tanulni, dolgozni vagy turistaként látogatnák meg az országot. A családokat elsősorban a hétvégéken várják: kézműves foglakozásokkal, csoportos játékokkal szórakoztatják a gyerekeket.

A Dánvázió 2007 védnöke Farkas Ágnes, többszörös magyar bajnok, Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes kézilabdázó, és Fischer Ádám karnagy, a Magyar Állami Operaház főzeneigazgatója.
A szervezők 14 ezer látogatóra számítanak.

A programot a Central Denmark Region - DBO, a Skandináv Ház Alapítvány, valamint a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum hirdette meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását