2024. május 19. - Ivó, Milán

A 19. alkalommal rendezik meg a vajdahunyadvári zenei fesztivált

Művészi igényességgel és a zenei műfajok elegyítésével igyekszik megőrizni vonzerejét a vajdahunyadvári zenei fesztivál, amely az idén 9 hangversennyel szórakoztatja a közönséget - mondta el Bálint Gábor, a koncertsorozatot szervező Musica Hermina alapítvány vezetője.
2009. július 4. szombat 09:37 - HírExtra
"Több millió forinttal kevesebbel gazdálkodhatunk, mert megcsappan az állami támogatás" - indokolta, miért csökkent ennyire a csúcsidőben 16 koncertből álló sorozat, amelyet július 13. és augusztus 10. között rendeznek hétfő és csütörtöki napokon. Hozzátette: világhírű művészek meghívásával igyekeznek fenntartani az érdeklődést, így Bogányi Gergely Liszt zongoraversenyét adja elő a koncertsorozat nyitó napján a Szent István Király Szimfonikus zenekarral. A Liszt Ferenc Kamarazenekar július 23-án Vivaldi műveket szólaltat meg.

Bálint Gábor kiemelte az idei újdonságok közül, hogy a klasszikus művek mellett a Ragtime Band (Falusi Mariann és Deseő Csaba) szvinggel és régi magyar slágerekkel szórakoztatja a közönséget augusztus 10-én, a Budapest Klezmer Band pedig érdekes zenei kombinációban a Budapest Szaxofon Kvartettel együtt ad koncertet július 20-án.
Az immár 19. alkalommal megrendezendő, és ezzel a legrégebbi budapesti nyári zenei fesztivál további érdekessége, hogy idehaza viszonylag ritkán hallható művészek lépnek fel: Lendvay József hegedűművész Vivaldi művekkel szórakoztatja július 23-án a közönséget, Drahos Béla fuvolaművész pedig július 27-én a Mendelssohn Kamarazenekarral Bach h-moll szvitjét adja elő.

Különleges zenei csemegének ígérkezik a Franciaországban élő grúz zongoristának, Elisso Bolkvadzénak a koncertje, aki július 16-án a Magyar Zongorás Trióval ad teljes Beethoven-koncertet. A hangulatos városligeti fesztivál visszatérő fellépője a Benkó Dixieland Band, amely július 30-án lép fel és a 100 Tagú Cigányzenekar, amelynek előadását augusztus 6-án nézhetik és hallgathatják az érdeklődők. A leghűségesebb vajdahunyadvári szereplő pedig a Magyar Virtuózok Kamarazenekar, amely eddig minden alkalommal fellépett a Városligetben. A zenekar Szenthelyi Miklós vezetésével ezúttal augusztus 3-án ad koncertet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását