2024. április 28. - Valéria

Aggályos a vevők feljelentése

Elfogadhatatlannak tartja Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos, hogy a kormány tervei szerint a kereskedőknek jelentést kellene tenniük az adóhatóságnál azokról a vevőkről, akik 125 ezer forintnál drágább terméket vásárolnak náluk.
2007. október 18. csütörtök 08:20 - Hírextra
Vámosi-Nagy Szabolcs, az adóhivatal egykori elnökhelyettese egyenesen viccnek tartja az elképzelést. Technikailag ugyan elképzelhető szerinte a megoldás, ám alkotmányossági okok miatt mégsem vezethető be az intézkedés, mivel egy kereskedő nem kaphat hatósági jogosítványt, így a vásárlók személyi azonosságát sem ellenőrizheti - írja a Magyar Hírlap.Szakértők azt mondják: ezzel az intézkedéssel azt a pénzt is külföldre üldöznék, amelyet egyébként tisztességes úton költenek el itthon. Daróczi Dávid kormányszóvivő szerint a kormány még nem döntött a kereskedők jelentési kötelezettségéről, ám ha azt mégis bevezetik, 125 ezer forintnál valószínűleg magasabb lesz az értékhatár.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását