2024. április 29. - Péter

Az oktatási tárca kész tárgyalni

Az oktatási tárca kész tárgyalni a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) alternatív tandíjjavaslatáról, ám azt a jelenlegi formájában nem tartja bevezethetőnek - közölte a minisztérium sajtóirodája szerdán az MTI-vel, hozzátéve, hogy csüt
2007. október 17. szerda 14:15 - Hírextra

A hallgatói érdekképviseleti szervezet javaslataira Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár adta át Miskolczi Norbert HÖOK-elnöknek az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) válaszát - olvasható a szaktárca közleményében.

Ebben a szakállamtitkár kiemeli: a tárgyalásokhoz jó alapot szolgáltat az a tény, hogy a HÖOK is a hallgatói hozzájárulás szükségessége mellett foglalt állást. A felek a dokumentum szerint abban is egyetértenek, hogy a fizetési kötelezettség képzési ciklusonként differenciált legyen, illetve hogy a befolyt összeg egy részét tanulmányi ösztöndíjakra fordítsák az egyetemek és főiskolák.

Ugyanakkor a HÖOK javaslatát jelenlegi formájában nem tarják bevezethetőnek a tárca szakemberei, többi között azért, mert álláspontjuk szerint a felvett, de nem teljesített kreditek után fizetendő tandíj büntető jellegű, amely "a feladatvállalást elkerülő tanulási stratégia kialakítására ösztönöz, nem pedig teljesítményre sarkall".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását