2024. április 25. - Márk

Februárban lesz Maszkajev-Peter meccs

Február 2-án, a New York-i Madison Square Gardenben csap össze egymással az orosz Oleg Maszkajev és a nigériai Samuel Peter a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címéért.
2007. október 17. szerda 14:19 - Hírextra

Ez a mérkőzés eredetileg október 6-ra volt kiírva, ám az orosz bokszoló szeptemberben, sérülés miatt lemondta a meccset.

A WBC válaszul megfosztotta övétől a bajnokot, mert legutóbb tavaly decemberben lépett utoljára kötelek közé és az akkori orvosi prognózisok szerint biztosnak tűnt, hogy jövő március előtt nem is lesz újra megfelelő állapotban. Márpedig a szervezet szabályai szerint két címvédés között 14 hónapnál több idő nem telhet el.

A mérkőzést szervező Don King Production bejelentése egyben azt is jelenti, hogy Maszkajev nem lépi túl a megengedett időt, így világbajnokként találkozhat Peterrel. A helyzet pikantériája, hogy a nigériai sportolót a WBC néhány hete ideiglenes világbajnoknak nyilvánította, s mivel október 6-án az amerikai Jameel McCline-t is legyőzte, jelenleg is birtokolja ezt a címet. Ez annyit jelent, hogy két világbajnok méri össze tudását New Yorkban, s a meccs győztese lesz a WBC vitathatatlan királya.

A februári összecsapás rendezését a Don King vezette iroda 3,107 millió dolláros díjazási ajánlattal nyerte el, amelynek 55 százaléka Maszkajevet, 45 százaléka pedig Petert illeti.

A leendő győztesnek azzal az ukrán Vitalij Klicskóval szemben kell majd megvédenie címét, aki 2004 után először akkor bokszol újra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását