2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Támadhatnak a radikálisok

A szélsőséges csoportok az október 23-ai ünnep megzavarására készülnek, és mivel érzik, hogy tervezett akcióik ellentétben vannak a lakosságnak a rend megszilárdítására irányuló óhajával, ezért látványos, a médiafigyelmet megragadó akciókat terveznek - ha
2007. október 16. kedd 19:31 - Hírextra
A kormány nemzetbiztonsági kabinetje kedden Szilvásy György a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter elnökletével ülésezett; a megbeszélésen áttekintették a következő időszak biztonsági helyzetét azzal kapcsolatban, hogy szélsőséges csoportok október 23-án, valamint azt megelőző és azt követő napokban az ünnep megzavarására készülnek. A kabinet üléséről a tárca nélküli miniszter titkársága tájékoztatta az MTI-t.

A várható eseményekről Bencze József vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány és Laborc Sándor dandártábornok, a Nemzetbiztonsági Hivatal megbízott főigazgatója adott értékelést.
Rámutattak: a szélsőséges csoportok, köztük neofasiszta szervezetek, valamint a sporttelepekről ismert notórius zavarkeltők - akik közül többnek priusza van - a tavalyihoz hasonlóan idén is a nemzeti ünnep és a polgárok pihenőnapjainak a megzavarására törekszenek.

A megbeszélésen elhangzott: a szélsőséges szervezetek maguk is érzékelik, hogy tervezett akcióik ellentétben vannak a lakosság tömegeinek a rend megszilárdítására irányuló óhajával, de éppen ezért látványos, a médiafigyelmet megragadó akciókat terveznek.

Terveiket az NBH és a rendőri szervek ismerik és - ahogy az a kabinet ülésén elhangzott - elegendő erővel rendelkeznek ahhoz, hogy - élve törvényes felhatalmazásukkal -, megakadályozzák ezeket a terveket és biztosítsák a közrendet.

A tájékoztatás szerint Szilvásy György miniszter az ülés végeztével azt mondta: "a törvényesség követelményeinek mindenben precízen eleget téve, és egymással együttműködve a Nemzetbiztonsági Hivatal, a rendvédelmi szervek készen állnak arra, hogy megvédjék a hivatásos zavarkeltőktől az ünnep méltóságát és a közrendet".

"A tavalyihoz hasonló incidensek elkerüléséhez természetesen szükség van arra, hogy a bejelentett rendezvények szervezői és résztvevői együttműködjenek a rendfenntartó szervekkel" - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását