2024. április 25. - Márk

Nincs több bunda

A japán Világszépe állatvédők kampányának hatására beleegyezett, hogy ezentúl nem visel bundát. Ezt a szépségversenyeket szervező Miss Universe Organization japán igazgatója jelentette be kedden.
2007. október 16. kedd 17:27 - Hírextra
Mori Rijo kisasszony már egy pénteki kínai rendezvényen sem fog prémbundát viselni, pedig a szervezők eredetileg azt szerették volna, hogy ilyen öltözékben jelenjen meg - közölte a szervezet képviselője.

Az amerikai székhelyű PETA állatvédő szervezet a múlt héten kezdett kampányt, hogy levetesse a bundát a 2007-es világszépéről. Mori kisasszony hosszú prémkabátot viselt a májusi Miss Universe választáson Mexikóvárosban. Az állatvédők ezért azzal vádolták a balerinát, hogy az állatokkal való kegyetlenséget propagálja. A PETA elszólította szimpatizánsait, hogy bombázzák e-mailekkel Morit.

A PETA - amely gyakran vesz célba hírességeket az állatvédő kampányaival - levélben figyelmeztette a japán világszépét, hogy példát kell mutatnia az állatokkal szembeni etikus magatartásból. "Azzal, hogy ön prémet hord, nem csak több tucatnyi állat megöléséért visel közvetlen felelősséget, hanem olyan üzenetet is küld mindenkinek, hogy a divat fontosabb, mint az állatok élete" - írta a PETA a szépségkirálynőnek.

A szervezet a japán hölgy figyelmébe ajánlott néhány internetes oldalt, amelyeken kínai kutya- és macskaprémtenyésztő telepekről láthatók elborzasztó felvételek.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását