2023. október 5. - Aurél

Ne hajózzunk Szomáliába

A tengeri kalóztámadások száma 14 százalékkal nőtt 2007-ben, jelentette be a Nemzetközi Tengerészeti Iroda kedden. A szervezet szerint Szomália és Nigéria partjai a legveszélyesebbek.
2007. október 16. kedd 17:33 - Hírextra
Eddig 198 támadás történt a világ tengerein 2007-ben, ez 24-el több, mint az elmúlt év hasonló időszakában. A 14 százalékos emelkedés oka az, hogy Szomália partjainál háborítatlanul cirkálhatnak a kalózok, akik váltságdíjért hajókat és tengerészeket ejtenek foglyul.

A most nyilvánosságra hozott adatok szerint a kalózok idén 15 hajót raboltak el, 3 tengerészt öltek meg, 172-őt ejtettek túszul. A támadások negyede Afrika partjainál történik.

A Nemzetközi Tengerészeti Iroda adatai szerint az Indonézia és Malajzia közötti Malakka-szoros biztonságosabb, mint a korábbi években. De ennek nemcsak az az oka, hogy a környező országok összefogtak a kalózok ellen, hanem az is, hogy a fegyveres rablások többségét most a kikötőkben követték el a bűnözők.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását