2024. május 2. - Zsigmond

Sörfürdőháború

A szó szoros értelmében hadat üzent egymásnak két cseh sörgyár: fürdőplágiummal vádolják egymást.A Czeh Walker című orosz nyelvű cseh turisztikai honlap szerint az egyik üzem Harrachov-ban, a másik Chodova Planában működik, és ez év nyarán mindkettő egysz
2007. október 15. hétfő 08:07 - Hírextra

A látogatók nemcsak belsőleg alkalmazhatják a folyékony kenyeret, de meg is mártózhatnak a sörben. A fürdőt speciális recept alapján készítik el: 5-5 liter világos és barnasört adnak 100 liter 36 fokos vízhez.

A szakértők szerint 20-25 perces sörös fürdő kedvezően hat a szív- és érrendszerre. A folyékony kenyeret különböző procedúrákra, egyebek közt masszázsra, pakolásokra is használhatják, ami jótékony hatással van az izmokra és az izületekre, de megszépíti a bőrt is.

A Chodova Planá-i üzem azzal vádolja a harrachoviakat, hogy tőle lopták az ötletet. Bizonyítékként azt hozza fel, hogy ők pontosan követik a Mariánské Lázné-i, a valamikori Marienbadi fürdő eredeti receptjét, amiről a konkurens esetében szó sincs. A harrachovi gyógyszálló tulajdonosa viszont azt állítja, hogy az ötlet német- és osztrák üdülők nyomán született, és semmi köze Chodova Planá-i intézményhez.

A két sörfőzde vitája azonban nem igazán árt az üzletnek, egyre többen akarják ugyanis személyesen megtapasztalni a folyékony kenyér összes áldásos hatását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását