2024. május 2. - Zsigmond

Óraszám kérdés a parlamentben

Az Országgyűlés ma dönt a pedagógusok kötelező óraszámának visszaállításáról szóló népi kezdeményezésről. A kezdeményezést a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nevében Kerpen Gábor elnök indította. Az általános vitában a kormányoldal nem támogatta a
2007. október 15. hétfő 07:49 - Hírextra

A közoktatási törvény 2006-os módosítása értelmében az idei tanévkezdéstől differenciáltan nőtt a pedagógusok kötelező óraszáma: a nem szaktanítást végző pedagógusoknál eggyel (21-ről 22-re), a szaktanítást végzőknél, középiskolai tanároknál kettővel (20-ról 22-re) hetente.

A képviselők szavaznak a foglalkoztatói nyugdíjról és intézményeiről szóló törvényjavaslatról, amely a nyugdíjrendszer új eleme lesz, bevezetésével olyan önkéntes nyugdíjcélú megtakarításra lesz lehetőség, amelynek középpontjában a foglalkoztatói kötelezettségvállalás áll, azaz a cég alkalmazottai után havi befizetéseket teljesít.

Egyes szociális tárgyú törvények módosításáról is döntenek a képviselők; a javaslat értelmében a családtámogatási kifizetőhely valamennyi munkáltatónál megszűnik, és átkerül a Magyar Államkincstárhoz.

Döntenek Lengyel Zoltán független (korábban fideszes) országgyűlési képviselő mentelmi ügyéről. Az Országgyűlés mentelmi bizottsága múlt keddi ülésén egyhangú szavazással a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolta az Országgyűlésnek. A mentelmi jog felfüggesztési eljárás hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt kezdődött Lengyel Zoltán ellen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását