2024. május 21. - Konstantin

Exkluzív interjú Talmácsival - HANGOSHÍR!

A hétvégi Ausztrál Nagydíj 23 körös versenyét a cseh Lukas Pesek (Derbi) nyerte, megszerezvén ezzel idei második futamgyőzelmét. Talmácsi nyolcadik lett, azonban szerencse a szerencsétlenségben, hogy csapattársa, és legnagyobb ellenfele, Hector Faubel nem
2007. október 15. hétfő 16:10 - Hírextra
A verseny után, a magyar motoros értékelte a Pont FM Rádiónak az elmúlt hétvégét.

Eddig 15 versenyen vagyok túl, de eddig ez volt a legnehezebb hétvége. Ebben az évben még nem hibáztam, de itt első nap, sajnos kétszer is elestem. Emiatt nem tudtuk úgy beállítani a gépet, hogy az tökéletes legyen. A versenyen olyan nagyon nagy problémám nem volt, de végig rosszul jöttek ki a lépések, nem sikerültek azok a manőverek, amiket elkezdtem. Volt egy féktáv a pálya közepén, ami meghatározó volt az egész verseny miatt, mert ott lehetett a legjobban előzni. Nekem ezen a ponton nem ment annyira, nem éreztem a motornak az elejét, és így nem sikerült feljebb zárkóznom. Az utolsó kör is annyira rosszul jött ki, hogy még visszacsúsztam, pedig bennem mindig van annyi, hogy ráteszek egy lapáttal az utolsó körben. Nem jókor jött, hogy most volt a legrosszabb versenyem, de még mindig vezetem 1 ponttal a világbajnokságot. Innentől kezdve nincs semmilyen taktikázás, Faubel előtt kell végeznem, és nyernem kell az utolsó két futamon.



Pont FM: A verseny közepe tájékán átvetted a vezetést, akkor reménykedtél abban, hogy akár egy dobogós helyezést is el tudsz csípni?

Igen, mindenképpen reménykedtem, de aztán megelőzött a KTM-es Koyama. Ő a kanyar közepén nagyon lassan ment, és engem teljesen kizökkentett a ritmusomból, nem tudtam olyan gyorsan bekanyarodni, ahogy szerettem volna. Kigyorsításnál néha a kuplungot is kellett használni, bele kellett nyúlnom és ezzel nagyon sok időt vesztettem. Az utolsó körben is rosszul jöttek ki, az előzgetések. Inkább a többiek előztek engem, mint én őket. Ez egy rossz hétvége volt, nagyon sajnálom. Győzzön a jobb az utolsó két versenyen.

Pont FM: A hátralévő két verseny, reményeink szerint még két jó hétvégét fog jelenteni. Miben kell javítani a motoron?

Most óriási nagy szél fújt a pályán, úgyhogy egészen más geometriai beállításokat használtunk. Az első kerekem nagyon csúszkált, ezért is estem el többször. A versenyen ez a probléma már nem állt fent, de a féktávokon nem volt elég stabil a motor. Ezen mindenképpen változtatnunk kell a következő versenyre. A verseny elején nagyon friss volt a motor most is, remélem ez rendben lesz a későbbiekben.

Pont FM: Kicsit már az Alonso-Hamilton csatára emlékeztet a ti csapatbéli küzdelmetek Faubellel. Nyugtass meg, hogy kettőtök között nem mérgesedett el annyira a viszony, mint a Forma-1-es pilóták között.

Nálunk csillapodtak a kedélyek, voltak problémák köztünk, de most köszönő viszonyban vagyunk egymással. Sőt gratuláltam is Faubelnek, mert ügyesen ment. Barátok nem vagyunk, de az utálatunk már kevesebb, mint régen. A túl nagy viszály csapaton belül sem jó, a csapatfőnök is ezt vallja. Normalizálódott a helyzet, de jó lenne Faubel előtt végezni, ez a célom.
Forrás: Pont FM 88.1 Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását