2024. május 17. - Paszkál

Fitipaldi a Ferrarihoz csábítja Alonsót

Emerson Fittipaldi, a volt kétszeres világbajnok brazil Forma-1-es pilóta azt tanácsolta Fernando Alonsónak, hogy váltson istállót és a McLarentől szerződjön a Ferrarihoz.
2007. október 14. vasárnap 13:31 - Hírextra

"Fernando akkor járna a legjobban, ha jövőre a Ferrari volánja mögött ülne" - nyilatkozta a Marca című spanyol sportnapilapnak Fittipaldi. "Ami az utolsó futamot illeti, azt hiszem Alonso esélyesebb mint Hamilton, mert ő nagy nyomás alatt is képes kiváló eredményekre."

A kétszeres világbajnokot már hírbe hozták korábbi csapatával is, ám a Renault cáfolta, hogy szerződtetnék a spanyol versenyzőt.

Alonso és a wokingi istálló között elmérgesedett a viszony: a spanyol pilóta a kínai futam után például úgy vélte, hogy az időmérő edzésen indokolatlanul nagy volt a nyomás a gumikban, ezért nem tudott a negyedik helynél előrébb végezni. Ron Dennis csapatfőnök hazugnak nevezte Alonsót és kijelentette, a csapatnál nem tesznek különbséget a pontversenyben vezető brit Lewis Hamilton (107 pont) és a második helyen álló Alonso (103) között.

Az idei F1-es vb utolsó versenyét, a brazil GP-t jövő vasárnap rendezik.
A hatvanéves Fittipaldi hosszú pályafutását 1996-ban fejezte be, miután a michigani, Cart-sorozatba tartozó futamon súlyos balesetet szenvedett.


Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását