2024. május 2. - Zsigmond

Zárul a Desing Hét

A DesignTrapp gyalogtúráival és a Garázs című programmal zárul a hétvégén a Design Hét programja. A Ponton Galériában a 70. születésnapját ünneplő formatervező, Stefan Lengyel életmű-tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők.
2007. október 13. szombat 10:31 - Hírextra

A DesignTrapp szombati gyalogtúrái az Erzsébet térről indulnak: a négy, egyenként másfél órás program keretében a résztvevők felkeresik az Opera-negyed, az Andrássy út, a Paulay Ede és a Király utca galériáit, bemutatótermeit - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A Design Terminál Kht. közlése szerint az érdeklődők a magyar design média meghatározó szereplői vezetésével árnyaltabb képet kapnak a hazai és a nemzetközi tárgy- és formakultúra helyzetéről.

Garázsmenet címmel vasárnap este tartják a Design Hét záró rendezvényét az Erzsébet téri Gödör Klubban. A programban szerepel a térre kihelyezett, a nemrégiben felújított Ikarus 630-as nyitott autóbusz bemutatása és a idei rendezvényt dokumentáló film vetítése, de lesz divatbemutató és több koncert is. Az eseménysorozat ünnepélyes lezárását gong jelzi majd.

A téren vasárnap "design-piac" várja a látogatókat, itt az ötvösök, grafikusok, textilművészek, keramikusok mellett több neves galéria is képviselteti magát.

A Design Hét ez évi programja több mint nyolcvan rendezvény foglalt magában. A Design Terminál Kht. és a Magyar Formatervezési Tanács védnökségével, negyedik alkalommal meghirdetett esemény keretében tizenegy magyar vonatkozású kiállítás mellett számos külföldi alkotó és műhely is bemutatkozott.

A Design: egy új esély alcímmel meghirdetett programsorozat részeként adták át a Magyar Formatervezési Díjat. Az ez évi pályázati anyagot az Iparművészeti Múzeumban mutatták be, a kiállításon 57 alkotás látható.

A Közlekedési Múzeumban a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező Tanszéke a hallgatók tervein keresztül mutatja be az ott folyó műhelymunkát, megidézve a magyar jármű-design történetének fontos pillanatait. A november 21-ig látható kiállításon a közlekedési eszközök mellett csomagolástervek, bútorok, kéziszerszámok és utcabútorok is szerepelnek.

A hazai alkotók megismertetését szolgálta a Próbajárat című program is: 85 friss diplomás munkáit csaknem 60 üzletben és galériában állították ki.

Divat a szocializmusban címmel tárlat nyílt a Budapesti Történeti Múzeumban, ahol Ökrös Zsuzsa divattervező életpályáján keresztül idézik meg a kor divatját.

A Ponton Galériában a 70. születésnapját ünneplő formatervező, Stefan Lengyel életmű-tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők.

A rendezvények közötti eligazodást a város forgalmas közterein térképpel ellátott, pihenőbútorokkal berendezett Design Pihenőpontok segítették, illetve segítik.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását