2024. április 20. - Tivadar

A MÚOSZ jobb állapotban van, mint a szakma

A MÚOSZ ma jobb állapotban van, mint a szakma egésze - mondta Eötvös Pál elnök a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) pénteken kezdődött, kétnapos közgyűlésén mondott beszédében.
2007. október 12. péntek 12:03 - Hírextra

"Míg a szakma a maga összes zavarával, meghasonlásával, belső ellentmondásával, feszültségével igencsak maradék és hézag nélkül belesimul a mai magyar közélet jelen állapotába, addig a MÚOSZ ma egyre inkább kilógni látszik (...) az önsorsrontó, személyeskedő, perlekedő, az anyagi összeomlás határán billegő civil alakulatok sokaságából" - mondta.

Eötvös Pál természetesnek nevezte, hogy e mögött nincs semmiféle "élcsapatattitűd", ahogy azt is, hogy "a MÚOSZ nem úgy jó, ahogyan van", noha - mint mondta - a jelek szerint véget ért az a korszak, amikor a szervezet a saját maga kiváltotta problémákkal foglalkozott.

A mai helyzetet értékelve a MÚOSZ elnöke arról beszélt, hogy az újságírói szakmát "nagyerejű centrifugális hatás verte szét", de ez elsősorban nem az éles politikai elkülönüléseket, hanem az egzisztenciális, a kulturális, a technikai alapú szétszóratást, szétszóródást jelenti.

Ennek pedig az a végeredménye, hogy a szakma "inkább csak szórványokban létezik"; határai elmosódtak, művelői között az érdek- és szakmai kapcsolat, az azonosságtudat vagy megszűnt, vagy új körökben jelentkezik.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását